Zonovergoten en sfeervol Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en in het bijzonder een stad waar al je zintuigen worden aangesproken. Het is de stad waar de flamenco begon, maar ook waar de tapas vandaan komen. De flamenco en tapas zijn niet de enige redenen om Sevilla te gaan ontdekken. Er zijn er meer.

Sevilla
© Pixabay.com

Veel zon
Wanneer je ook van plan bent naar Sevilla te gaan, Sevilla zal je bijna altijd ontvangen met een zonnetje. Zelfs in de herfst en de winter. De temperaturen zijn in oktober nog rond de 25 graden en in november is het ongeveer 20 graden. Vriezen doet het bijna nooit in de winter. In Sevilla is het dan zoals in België de lente. Een belangrijke reden om Sevilla te bezoeken.


Is er een ruimer aanbod? Zijn er hogere kortingen?
Vind jouw ideale reis!
Promo
Vliegvakantie, citytrip, rondreis, wellnessarrangement, ...
Vind jouw ideale reis!
Promo
Aan de andere kant van de wereld of in je achtertuin?
Vind jouw ideale reis!
Promo

Mooie bezienswaardigheden
Naast genieten van het zonnetje, kun je in Sevilla ook heel veel zien. In het historische centrum zijn veel mooie bezienswaardigheden te vinden. De kathedraal met de Giralda is het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Naast deze kerk is het Real Alcázar een aanrader. In dit paleis waan je je in een sprookje en kun je genieten van prachtige tuinen. In de buurt van dit centrum vind je ook het Archivo General de Indias. Hier ga je terug naar vervlogen tijden, omdat je documenten over de kolonisatie en de ontdekking van ‘de Nieuwe Wereld’ kunt bekijken. Deze drie bezienswaardigheden staan niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Sinaasappels
© Pixabay.com

Deze top drie kun je vast aanvullen met je eigen favoriete plekjes in Sevilla als je met de benenwagen de stad gaat verkennen. De stad ademt het echte Andalusië. Je kunt verdwalen in de smalle steegjes en gluren naar de patio’s van de huizen. Naast de gezellige straatjes is de musealiefhebber ook in zijn element in Sevilla. Er zijn genoeg musea te bewonderen. Wanneer je even genoeg hebt van de ‘sightseeing’, kun je ontspannen in prachtige parkjes. ‘s Avonds kun je ontspannen op Plaza del Salvador. Hier vinden ‘s avonds vele buitenfeestjes plaats.

Er even helemaal tussenuit
Ook al verruil je je eigen leventje maar een paar dagen voor het prachtige Sevilla, je bent er even helemaal tussenuit. De wereld met vele tapasbars en flamenco-opvoeringen zorgt ervoor dat je je stress en zorgen even thuis achterlaat.


Is er een ruimer aanbod? Zijn er hogere kortingen?
Vind jouw ideale reis!
Promo
Vliegvakantie, citytrip, rondreis, wellnessarrangement, ...
Vind jouw ideale reis!
Promo
Aan de andere kant van de wereld of in je achtertuin?
Vind jouw ideale reis!
Promo

Mogelijkheden
TravelBird biedt voor de stedentrip naar Sevilla verschillende mogelijkheden. Zo kun je Sevilla combineren met een zwembad, bezoek aan de kathedraal en paleis Real Alcázar of flamencoshow. Er zijn verschillende typische Spaanse hotelletjes te vinden. Daarnaast is het heel erg goed mogelijk om de bijzondere stad Sevilla te combineren met een andere indrukwekkende Spaanse stad, Madrid. Sevilla biedt veel zon, mooie bezienswaardigheden en het gevoel dat je er helemaal tussenuit bent en er zijn genoeg mogelijkheden om dit te ervaren.