Een heerlijke cruise op de Loire vanuit Nantes

Geniet van een heerlijke cruise op de Loire vanuit Nantes! De Loire is een prachtige regio met veel verschillende facetten. Je vindt er prachtige kleuren, cultuur en natuur. Het prachtige Loiredal staat inmiddels op de werelderfgoedlijst. De vele schitterende kastelen langs de oevers zullen hier zeker aan bijgedragen hebben. Deze châteaus zijn het meest schitterende wat Frankrijk te bieden heeft! Daarnaast kun je de prachtige scheepswerf van Saint-Nazaire bezoeken, naar Angers gaan en genieten van de heerlijke wijnen uit de regio. De cruise door All Ways Cruises wordt verzorgd met het gloednieuwe schip de Loire Princesse. Dit schip is speciaal zo gebouwd dat hij geschikt is deze rivier te bevaren, ook als het water laag staat. Het is een vijfsterrenschip, dat beschikt over hoogtechnologische radarwielboot.

© commons.wikimedia.org

Maak een geweldige zesdaagse cruise met All Ways Cruises!

All Ways Cruises beschikt over een mooie zesdaagse cruise waar je het prachtige Loire gebied mee zult ontdekken. De reis begint vanuit Nantes. Je reist met de TGV naar Nantes. Ook op de terugweg zul je reizen met de TGV. Op de eerste dag vertrek je per luxe-autocar vanuit België naar Rijsel en neem je vervolgens een rechtstreekse TGV van Rijsel naar Nantes. Vervolgens heb je een vrije lunch en wordt daarna de transfer naar de haven verzorgd. Rond 18:00 uur vindt de inscheping plaats op de vijfsterrencruise. ‘s Avonds word je ontvangen met een welkomstcocktail en -diner. Ook vindt er een excursie plaats, namelijk een rondvaart op de Erdre. Zo leer je meer kennen over de geschiedenis van de rivier en de kastelen.


Verover de Noordkaap met de MS Berlin: 14 dagen volpension, excursies, Nederlandstalig begeleid, …
Promo
Ontdek de pracht van de Baltische steden met als hoogtepunt: Sint-Petersburg. Cruise in goed gezelschap!
Promo
Ervaar de huiveringwekkende schoonheid van de Noorse fjorden op deze Nederlands- talige cruise incl. excursies.
Promo

Nantes en St-Nazaire

De volgende dag zul je genieten van een stadsbezoek aan Nantes. Deze stad is gelegen vlak aan het begin van de Loire. Je zult de prachtige wijk Greslin bezoeken waar smeedijzeren balkons, art-nouveaucafes en winkels uit de belle-époque tijd te vinden zijn. Het prachtige Château des Ducs de Bretagne laat de geschiedenis en scheepsbouw van Nantes zien. Vervolgens zul je na de lunch verder varen naar St-Nazaire. Daar zul je een scheepswerf bezoeken. ‘s Avonds zal het schip in St-Nazaire blijven waar een dansavond zal plaatsvinden.

© commons.wikimedia.org

Varen op de Loire

De volgende dagen zul je ontspannen aan boord en van de prachtige landschappen kunnen genieten. Het vijfsterren cruiseschip zal varen richting Ancenis, waar je een excursie langs de Muscadet route kunt volgen. Deze route gaat door de mooie en grote wijnstreek van de Loire vallei. Daarna zul je naar Bouchemaine varen en de stad Angers bezoeken. Deze stad heeft een zeer rijk erfgoed met de Château d’Angers. Dit château beschikt over een van de mooiste collecties aan wandtapijten. Je kunt vervolgens de dag erna allerlei kastelen in de regio bezoeken tijdens een excursie. Een van de mooiste kastelen is het kasteel van Azay-le-Rideau. Dit is gelegen op een van de eilandjes in de Indre rivier. Ook een bezoek aan het kasteel van Ussé mag niet ontbreken. Dit romantische kasteel met zijn vele torentjes heeft Charles Perrault geïnspireerd tot het schrijven van het sprookje Doornroosje. Als afsluiter zul je van een Galadiner genieten met de kapitein aan boord. Kun je niet wachten om deze reis te maken? Je zult een geweldige tijd tegemoet gaan tijdens deze Loire cruise!

© commons.wikimedia.org