Ontdek de leukste bestemmingen in het tropische Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en mag zich het op vier na grootste land ter wereld noemen. Bij het land Brazilië wordt vaak gedacht aan de grote stad Rio de Janeiro en natuurlijk het spectaculaire carnaval. Met een omvang van 8,5 miljoen vierkante kilometer zal het je niet verbazen dat dit bijzondere land nog veel meer te bieden heeft. In Brazilië vind je een vriendelijke bevolking, paradijselijke zandstranden, ongerepte jungles, bijzondere diersoorten en mooie koloniale steden.

© Pixabay.com

De Braziliaanse bevolking
In tegenstelling tot de meeste andere landen in Zuid-Amerika, spreken de Brazilianen Portugees. Wat de bevolking van Brazilië ook bijzonder maakt is dat deze bestaat uit veel verschillende inwoners met een andere afkomst. Zo wonen er veel Portugezen, Afrikanen, Indianen, afstammelingen van Nederlanders en immigranten. Dit zorgt voor een interessante gemengde cultuur.


Cruises, rondreizen, vlieg- en autovakanties, citytrips en dichtbijvakanties
Promo
Geef je vakantie dat ietsje meer! Bekijk het aanbod van Mare Tours!
Promo
Topbestemmingen, superhotels, perfecte service, sublieme reisformules
Promo

De leukste regio voor een vakantie
Het grootste deel van de Braziliaanse bevolking woont in een van de grote steden aan de prachtige oostkust. Dit is ook meteen de beste regio om op vakantie te gaan. Met een lengte van bijna 8000 kilometer is er hier een grote variatie aan activiteiten om te ondernemen. Mare Tours brengt je naar de verschillende bestemmingen.

© Pixabay.com

Rio de Janeiro
Tot 1960 was deze bruisende stad de hoofdstad van Brazilië. Je vindt hier vele bezienswaardigheden zoals onder andere het beroemde Christusbeeld, de Botanische tuinen en verschillende musea. Strandliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan een van de beroemdste stranden ter wereld: Copacabana. Wie van actieve vakanties houdt kan de Suikerbroodberg beklimmen. Eenmaal bovenaan de top heb je een prachtig uitzicht over Rio de Janeiro. Natuurlijk staat deze stad ook bekend om zijn uitbundige nachtleven. Je kunt terecht in een van de vele clubs, en regelmatig worden er ook grote feesten op straat gehouden. Naast de meer Westerse clubs zijn er ook ontzettend veel clubs met latino muziek, waarbij je meteen de Braziliaanse cultuur kunt ervaren.


Cruises, rondreizen, vlieg- en autovakanties, citytrips en dichtbijvakanties
Promo
Geef je vakantie dat ietsje meer! Bekijk het aanbod van Mare Tours!
Promo
Topbestemmingen, superhotels, perfecte service, sublieme reisformules
Promo

Salvador
Salvador is een prachtige historische stad. Hier kun je lekker wandelen door het oude koloniale centrum, waarbij je langs veel oude paleizen en kerken komt. De schoonheid van deze stad kent echter ook een keerzijde, het geld waar het mee is gebouwd is verdiend over de rug van vele Afrikaanse slaven. Nog steeds word je daar overal aan herinnerd. Zo is er een museum over dit thema en hebben de meeste inwoners van Salvador een Afrikaanse afkomst. Dit is ook terug te vinden in de muziek en de keuken. Verder is Salvador de geboortestad van Capoeira. Deze vechtsport wordt door veel van de lokale bevolking beoefent, en geïnteresseerde vakantiegangers kunnen zelf ook lessen volgen.

© Pixabay.com

Praia do Forte
Voor flora en fauna kun je terecht in Praia do Forte. Dit is een gezellig plaatsje dat veel natuurlijke schoonheid te bieden heeft. Je kunt hier wandelingen maken in de natuur of tijdens het duiken opzoek gaan naar onder andere zeeschildpadden. Praia do Forte is ook populair voor andere watersporten zoals windsurfen en zeilen.