9 prachtige en yachtige dagen genieten van Cuba

Bent u klaar om te ontdekken wat het schitterende Cuba allemaal te bieden heeft? Stap dan aan boord van de 9 daagse cruise ‘Yachting a Cuba’. Deze reis van All Ways Cruises brengt u langs alle mooie plekjes van dit Caribische eiland. Onderweg geniet u van uitzichten op de prachtige witte stranden, helder turquoise water, weelderige bebossing en natuurlijk de meest levendige steden. Stap in de wereld van het koloniale verleden en ontdek de indrukwekkende Cubaanse flora en fauna.

Cuba
© Pixabay.com

Route van deze Cubaanse cruise

Vanuit België reist u eerst naar Parijs. Vanaf de Franse hoofdstad vliegt u vervolgens op Havana, de hoofdstad van Cuba. Hier wacht het vervoer naar de stad Cienfuegos (zo’n 250 kilometer verderop), alwaar u aan boord gaat van een luxe cruiseschip. Al op de eerste avond maakt u kennis met de culinaire hoogstandjes van topkoks. De eerste nacht wordt doorgebracht voor anker in Cienfuegos. Op dag twee zult u deze stad nader verkennen. De stad wordt ook wel ‘de parel van het Zuiden’ genoemd en tijdens het bezoek zult u direct begrijpen waarom. Geniet van de neokoloniale architectuur bij onder meer het Casa del Dundador, de school van San Lorenzo, de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis en de Arc de Triomphe. Franse invloeden vanuit het verleden zijn onder meer zichtbaar in de cultuur van de stad. In de avond reist u verder naar de stad Trinidad. Op de derde reisdag bezoekt u het historische centrum van de stad, waar onder meer Moorse en Andalusische invloeden te zien zijn.


Verover de Noordkaap met de MS Berlin: 14 dagen volpension, excursies, Nederlandstalig begeleid, …
Promo
Ontdek de pracht van de Baltische steden met als hoogtepunt: Sint-Petersburg. Cruise in goed gezelschap!
Promo
Ervaar de huiveringwekkende schoonheid van de Noorse fjorden op deze Nederlands- talige cruise incl. excursies.
Promo

Vervolgens is het tijd voor een volle nacht op zee. Op dag vier ontwaakt u op het eiland van de jeugd (Isla de la Juventud). Dit eiland is gesitueerd in het zuiden van Cuba en werd in 1494 door Christoffel Columbus ontdekt. Ooit werd onder meer Fidel Castro hier in een oude plaatselijke gevangenis vastgehouden. Dag vijf is gereserveerd voor het aanschouwen van de prachtige natuur van Cuba. Het nationale park bij Maria la Gorda herbergt een diversiteit aan zeer bijzondere planten en dieren. Op dag zes meert u aan in Havana, dat in de vijftiende eeuw door de Spanjaarden werd gesticht. De koloniale architectuur overheerst en voert u in gedachten mee naar vervlogen tijden. Plekken die u hier beslist niet mag missen zijn onder meer het Capitool, het Plaza de la Catedral, het Plaza de Armas en het parc San Francisco. Op de zevende dag staat een bezoek aan de provincie Pinardel Rio met zijn prachtige bergen op het programma. Op dag acht heeft u een vrije middag in Havana alvorens u terugvliegt naar Parijs, waar u de volgende dag zult arriveren.

Cuba
© Pixabay.com

Luxe en comfort

Zoals u mag verwachten overnacht u tijdens deze reis in Cuba van All Ways Cruises in een uiterst luxe en comfortabele accommodatie. Kies voor een binnenkajuit of buitenkajuit in de categorieën Klassiek, Premium, Suite en Deluxe.