Rondreis Vietnam met als hoogtepunt de Mekong Delta

Een rondreis maken door Vietnam is een van de mooiste dingen die je kunt doen in je leven. TravelBird biedt diverse reizen aan. Wat zijn absolute hoogtepunten van zo’n trip door Vietnam en Cambodja?

Natuurparken

Vietnam kent verschillende prachtige natuurparken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om in een aantal van deze parken te overnachten. Overweeg eens of dat mogelijk is tijdens de rondreis. Welke parken zijn zeker het bezoeken waard? Het Phong Nha Ke NP ligt in het noordwesten van Vietnam en is door UNESCO toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Dit park bestaat namelijk uit de oudste karstformaties van heel Azië. Je kunt duizenden meters achter elkaar wandelen door ondergrondse gangen en rivieren. Het Cat Tien NP is een prachtig natuurpark met ontzettend veel vogels en andere dieren. Nergens in Vietnam zijn er meer te vinden dan hier. De variatie is enorm. Naast wandelen is ook mountainbiken hier goed mogelijk.


Is er een ruimer aanbod? Zijn er hogere kortingen?
Vind jouw ideale reis!
Promo
Vliegvakantie, citytrip, rondreis, wellnessarrangement, ... Vind jouw ideale reis!
Promo
Aan de andere kant van de wereld of in je achtertuin?
Vind jouw ideale reis!
Promo

Cao Dai: het alziende oog van God

De Cao Dai is als het ware een mengsel van allerlei Godsdiensten. Uit onder meer christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme zijn elementen overgenomen en dit is nu volgens de priesters van dit geloof de beste manier om God te dienen. Heel bijzonder om een keer een dienst bij te wonen en de prachtige kerkgebouwen te bewonderen.

Genieten van het Vietnamese eten

Volgens kenners wordt er nergens gezonder gegeten dan hier. Geniet daarom van de vele hoeveelheden groenten. Er wordt weinig gebruik gemaakt van sausjes, maar de smaak is voortreffelijk. Ook de loempia’s zijn aan te bevelen. De reden waarom het eten hier zo gezond is, heeft te maken met de grote hoeveelheden Vitamine A en E. Er worden namelijk heel veel verse kruiden aan het eten toegevoegd.

De Mekong Delta

Dit is wellicht het hoogtepunt van de rondreis. Deze rijstschuur van Vietnam is een web van riviertjes, drijvende markten en woonboten. De bevolking hier woont als het ware op het water en ook het grootste gedeelte van hun leven speelt zich af op de riviertjes. Heel bijzonder om dit mee te maken. Vanuit een bootje zie je het dagelijkse leven van de lokale bevolking aan je voorbij trekken. Het hoogtepunt van het bezoek aan deze delta zijn in de eerste plaats de drijvende markten. Je kunt er een boottocht maken of fietsen. Het landschap is vrij vlak, dus verkennen per fiets is goed mogelijk. Is een Homestay mogelijk tijdens je rondreis, dan is dit zeker een aanrader. Alleen op deze manier ontdek je echt hoe de lokale bevolking woont en leeft. Je kunt een kamer boeken bij een Vietnamees gezin. Verwacht geen luxe zoals warm, stromend water, maar geniet van een onvergetelijke ervaring. Can Tho is de grootste stad van de Delta. Er zijn een aantal leuke restaurantjes en een paar hotels. ’s Avonds kan de stad echt bruisen van het leven.