Een unieke riviercruise op de Saint-Laurent tussen Canada en de USA

De rivier Saint-Laurent is één van de grootste rivieren van Noord-Amerika en stroom vanuit de Atlantische oceaan door het grensgebied van Canada en de Verenigde Staten. De rivier dankt zijn naam aan een Franse ontdekkingsreiziger die als eerste Europeaan de rivier in 1534 over vaarde. Hij noemde de rivier naar de heilige Laurens. De rivier vormt op sommige plekken een natuurlijke grens tussen Canada en de Verenigde Staten en komt uit in verschillende grote meren, waaronder het grote Ontariomeer, waar de Niagara-watervallen te bezichtigen zijn. Het is ook het Ontariomeer dat de bron is van de rivier, die een lengte heeft van 3.058 kilometer. Het is nu mogelijk om een prachtige cruise over de rivier te maken, waarbij je diverse steden aandoet in zowel Canada als de Verenigde Staten.

Quebec
© Pixabay.com

All Ways Cruises

Deze maatschappij die deze fantastische riviercruise organiseert, heeft als kenmerk de persoonlijke en vriendelijke benadering. Het doel is dan ook ‘service met een glimlach’ te leveren, waardoor de passagiers een onvergetelijke reis ervaren, waar hen aan niets ontbreekt. Er wordt gebruik gemaakt van een klein, maar gezellig schip, waardoor het gemakkelijk is om contacten te leggen met andere passagiers. Aan boord ontbreekt het je aan niets en vooral ook de gastronomie is tot in de puntjes geregeld. Alles is inbegrepen, van het ontbijt, diners en de middernachtsnacks. Als je ‘s avonds wilt ontspannen van alle indrukken die je overdag hebt opgedaan, kun je aan boord genieten van de nodige entertainment of andere ontspanningsmogelijkheden. Met All Ways Cruises over de Saint-Laurent beloofd het een onvergetelijk reis te worden, waarover nog lang nagepraat gaat worden.


Verover de Noordkaap met de MS Berlin: 14 dagen volpension, excursies, Nederlandstalig begeleid, …
Promo
Ontdek de pracht van de Baltische steden met als hoogtepunt: Sint-Petersburg. Cruise in goed gezelschap!
Promo
Ervaar de huiveringwekkende schoonheid van de Noorse fjorden op deze Nederlands- talige cruise incl. excursies.
Promo

Kajuit

Je kiest zelf hoe luxe je wilt reizen. Alle kajuiten zijn sowieso al luxe en van alle gemakken voorzien, maar kennen ook verschillende vormen van luxe aankleding en grootte. Alle kajuiten zijn ook buitenkajuiten, zodat je vanuit de kajuit altijd een goed zicht naar buiten hebt. Je hebt een keuze uit de volgende kajuiten, waarbij de prijs per kajuit telkens oploopt: Principal, Superior, Panorama, Promenade en enkele hogere klasses Panorama kajuiten. In de kajuit verblijf je uiterst luxueus en kom je na een drukke dag helemaal tot rust.

Toronto
© Pixabay.com

Het programma

Het programma van de Saint-Laurent cruise bestaat uit 11 dagen, waarvan de laatste dag de terugvlucht naar België is. De reis start in Montreal, waar je met het vliegtuig vanuit België aankomt en direct inscheept. De volgende dag begint de cruise en vaar je eerste het Canadese gedeelte van de Saint-Laurent af, waarbij je één van de oudste Franstalige Canadese steden aandoet: Trois-Rivieres. De stad heeft genoeg te bieden om je er de gehele dag te vermaken. Vervolgens vaar je naar de bekende stad Quebec. Na Quebec vaar je de grens over naar de Verenigde Staten waar je de regio Thousand Islands aandoet. Een gebied vol met oude villa’s en hotels. Ook bezoek je de oude havenstad Clayton. Vervolgens is het tijd om weer naar Canada te gaan en wel naar Toronto. De stad heeft zoveel bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt doen, dat je hier twee dagen verblijft. Na nogmaals een bezoek aan de Verenigde Staten, dit maal de stad Brockville, verblijf je de twee laatste dagen in de Canadese stad Montreal. Vanuit Montreal vertrek je weer richting België.