Beleef een heerlijke zomer in de Oostenrijkse Alpen

Ben je een ontzettende liefhebber van de natuur? Dan is een heerlijke zomervakantie in Montafon in Vorarlberg echt iets voor jou! De bergen vormen de ideale omgeving om lekker te ontspannen en volledig tot rust te komen, terwijl je tegelijkertijd kennismaakt met verschillende facetten uit het Oostenrijkse leven. Maak een lekkere wandeling langs de prachtige meren en geniet van de pure natuur op de weides en in de bossen. Nog meer informatie over het gebied krijg je van een plaatselijke gids, die je alles kan vertellen over de historie van de regio Montafon en over wat er groeit en bloeit. Ook op culinair gebied is er in deze streek voldoende te beleven, dus wordt het hoog tijd dat je er een bezoekje aan brengt.

© Montafon Tourismus GmbH – Stefan Kothner

Geniet van de specialiteit uit Vorarlberg: de Sura Kees

Op de Alp Nova staat de familie Wieser klaar om je kennis te laten maken met een zeer smakelijke specialiteit uit het Oostenrijkse Vorarlberg: de Sura Kees. De familie maakt deze kaas zelf, met als basis een twaalfde-eeuws recept. Natuurlijk is het productieproces wel wat gemoderniseerd, maar het resultaat is even smakelijk als altijd. De kaas is zacht, fris en kruidig van smaak en heerlijk aromatisch. Daarbij is hij ook nog eens op veel verschillende manier te gebruiken. De Wiesers vertellen je er met plezier alles over. Wil je eerst een flinke wandeling maken voordat je bij ze aanschuift? Kies dan voor de speciale Sura Kees-wandeling. Een ervaren gids neemt je graag mee om je langs de mooiste plekjes in het gebied te leiden.


Bergwandelingen met culinaire verrassingen, e-bikeroutes, via ferrata, themawandelingen, ...
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is jouw weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Kunst en natuur, culturele hoogvliegers, gastvrije accommodatie en horeca, ...
Promo

Per e-bike naar de Heilbronner Hütte en de Scheidseen

Hou je van lekker actief bezig zijn? Dan is een fietstocht tijdens je vakantie altijd fijn, maar in de Oostenrijkse Alpen betekent dat natuurlijk wel dat je soms flink moet klimmen. Gelukkig kun je ter plaatse e-bikes en e-mountainbikes huren, waarmee je zelfs de steilste berg met gemak op komt. Een van de mooiste plekjes om dit te doen is het gebied rond de Scheidseen en de Heilbronner Hütte. Hier geniet je van de meest spectaculaire vergezichten in het prachtige Alpenlandschap. Onderweg kom je diverse gelegenheden tegen waar je wat kunt eten of drinken en waar je weer even op adem kunt komen.

© Montafon Tourismus GmbH – Stefan Kothner

Volg de kunstwerken langs de Gauertaler AlpkulTour

Op verschillende plekken middenin in de natuur van de Montafon zijn houtsculpturen geplaatst. Samen vormen de 11 kunstwerken de zogenaamde Gauertaler AlpkulTour, die een prima uitvalsbasis blijkt voor een stevige wandeling in het magnifieke landschap. De kunstwerken fungeren als een verbinding tussen het hedendaagse leven in de Montafon en het traditionele bestaan van de landbouwers in de Alpenregio. Op deze manier bieden ze een wel heel bijzonder inkijkje in het leven van de Oostenrijkers. Ook onderweg mag je genieten van dit zeer vriendelijke en open volk, dat je altijd met de grootste hartelijkheid zal begroeten en ontvangen.