Een adembenemende cruise naar de Amazone

Het Amazonegebied in Zuid-Amerika is bedekt met de grootste regenwouden van deze aarde. Het zijn de longen van de wereld en beidt een keur aan prachtige natuurschoon en flora en fauna. Met een prachtige cruise van Rivercruises is het mogelijk om dit uiterst bijzondere gebied te ontdekken. Op een kleinschalig schip, waar het u aan niets ontbreekt, zult u van de ene verbazing in de ander vallen, vanwege de enorme indrukken die het gebied op u zal maken.

Aria Amazon
© Flickr.com

De MS Aria Amazon

U verblijft tijdens uw Amazonecruise van Rivercruises op de MS Aria Amazon. Het is een bijzonder schip, dat gemakkelijk door de Amazonewouden vaart en waarop u optimaal van de prachtige natuur kunt genieten. U kiest of u wilt verblijven in de design suite op het eerste dek of in de design suite op het tweede dek. Uiteraard is de cruise volledig all in en zult u volop in de watten gelegd worden. Het is mogelijk om deze cruise te verlengen met een extra cruise naar de bijzonder Galapagos eilanden.


Riviercruises zijn de ideale manier om het vasteland te ontdekken.
Bekijk het aanbod wereldwijd.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om een zalig ontspannen vakantie te beleven. Bekijk het aanbod.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om in het hart van een cultuur te dringen.
Bekijk het aanbod.
Promo

De Amazonecruise

Dag 1: U vertrekt vanaf de luchthaven van Brussel naar Lima, de hoofdstad van Peru.

Dag 2: Na aankomst in Lima, heeft u een gehele vrije dagbesteding in Lima.

Dag 3: U vertrekt vandaag met een binnenlandse vlucht naar Iquitos een stad aan de Amazone.

Dag 4: Vandaag verblijft u in Iquitos. Iquitos is de grootste Amazonestad en heeft een lange historie. U kunt het oude centrum bezoeken, of u gaat even uit de stad, waar u direct in de jungle van de Amazone oerwouden belandt.

Dag 5: Vandaag vangt uw cruise aan. U krijgt een transfer van uw hotel naar de aanlegplaats van het schip de MS Aria Amazon en maakt kennis met de bemanning.

Lima
© commons.wikimedia.org

Dag 6: Vandaag vaart u over de Yarapa Rivier in het midden van de Amazone. U stapt over op een ‘launch boat’ en ontdekt van dichtbij de prachtige natuur. U kunt hier prachtige vogels ontdekken en de bijzondere vissen, zoals de piranha’s. Ook kunt u luiaards in de bomen spotten. In de avond maakt u een avondexcursie waar u de nachtdieren van de Amazone kunt ontdekken.

Dag 7: Vandaag gaat u te voet het Amazonewoud in door de Jungle. In de middag kunt u activiteiten beoefenen, zoals kanoën, kayaking, of kunt u proberen de bijzonder roze dolfijnen te ontdekken.

Dag 8: U bezoekt vandaag de stad Nauta. Hier kunt u de lokale markt bezoeken en kennismaken met de versproducten uit het Amazonegebied.

Dag 9: U vaart vandaag op de Yanallpa rivier. Via de launch boat bereikt u de kant van de rivier voor een wandeling in de ongerepte jungle. ‘s avonds maakt u een avondcruise over de Dorado rivier om exotische Amazonedieren te ontdekken.


Riviercruises zijn de ideale manier om het vasteland te ontdekken.
Bekijk het aanbod wereldwijd.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om een zalig ontspannen vakantie te beleven. Bekijk het aanbod.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om in het hart van een cultuur te dringen.
Bekijk het aanbod.
Promo

Dag 10: Het schip bereikt vandaag de Pacaya rivier, waar u een ontbijt op het water krijgt aangeboden, terwijl u geniet van de dierengeluiden. Vandaag vaart u tussen de watertransporten en leert u de lokale bevolking kennen.

Dag 11: U kunt vandaag een jungle dorpje bezoeken of deelnemen aan activiteiten, zoals kanoën, zwemmen of een jungle voettocht.

Dag 12: Voordat u naar de luchthaven vertrekt brengt u nog een bezoek aan een dagmarkt aan de kant van de rivier in Iquitos en bezoekt u een opvangcentrum voor Amazonedieren.

Dag 13: U landt weer op de luchthaven van Brussel.