Maak een kunstzinnige cruise van Praag naar Dresden

Bent u een liefhebber van kunst en cultuur en wilt u hier ook tijdens uw vakantie van genieten? Dan moet u de cruise van All Ways Cruises van Praag naar Dresden niet missen. Tijdens deze 9-daagse reis ontdekt u de omgeving van de Bohemen op de grens tussen Duitsland en Tsjechië. U leert hier alles kennen over de geschiedenis van kunst, cultuur en architectuur en uiteraard kunt u volop genieten van de natuur als u over de Elbe en de Moldau vaart. U wordt op het cruiseschip goed in de watten gelegd want maaltijden zijn inbegrepen. Laat deze kans op deze unieke cruise daarom niet voorbij gaan.

Praag
© All Ways Cruises

De voordelen van deze cruise

De hoofdzaak van deze cruise is dat u kennismaakt met de kunst en cultuur in de steden Dresden en Praag. U start en eindigt in de grootste stad Praag waar u dan ook twee volle dagen verblijft. In Dresden verblijft u één dag. U vaart op de M/S Florentina. Dit is een gezellig en kleinschalig schip voor riviercruises. Er kunnen maximaal 86 passagiers op, dus het gezelschap is klein genoeg om leuke contacten op te doen. Aan boord krijgt u meer informatie over de streken waardoor u vaart en de steden die u bezoekt door lezingen van experts. All Ways Cruises biedt een volledige 9-daagse cruise aan, waarin alles is inbegrepen, inclusief maaltijden, lijnvluchten van en naar Praag en excursies. 


Verover de Noordkaap met de MS Berlin: 14 dagen volpension, excursies, Nederlandstalig begeleid, …
Promo
Ontdek de pracht van de Baltische steden met als hoogtepunt: Sint-Petersburg. Cruise in goed gezelschap!
Promo
Ervaar de huiveringwekkende schoonheid van de Noorse fjorden op deze Nederlands- talige cruise incl. excursies.
Promo

Het programma

Dag 1:
U vliegt vanaf Brussel rechtstreeks naar Praag. Hier scheept u in op de M/S Florentina en maakt u gebruik van de avondmaaltijd. 

Dag 2:
Het schip vertrekt in de ochtend richting Mĕlník. Bij het plaatsje Nelahozeves wordt u per touringcar vervoerd naar de ouderlijke woning van de beroemde Tsjechische componist Antonin Dvorak. Hier leert u zijn leven en composities kennen. In Nelahozeves staat ook een kasteel die u ook bezoekt. Hier hangt een grote collectie schilderijen van bekende oude meesters, zoals Rubens, Breughel en Velasquez. Vervolgens heeft u ‘s avonds alle tijd om het plaatsje Litomerice te ondekken. 

Dag 3:
Vandaag maakt u een toer met de autocar door het indrukwekkende landschap van Saksisch Zwitserland. U komt uiteindelijk in Dresden aan. In de binnenstad kunt u genieten van de middeleeuwse gebouwen en kasteel de Zwinger. Hierin zitten verschillende musea, met de meest rijke kunstcollecties van Europa. 

Dresden
© Pixabay.com

Dag 4:
Vandaag staat in het teken van de natuur, als u door de ‘Poorten van de Bohemen’ vaart. U geniet van prachtige landschapen en uitzichten. In de middag bezoekt u de plaats Mĕlník, waar u lang tijd kunt dwalen door de prachtige zalen van het nabijgelegen kasteel. U eindigt de dag in de kelder van het kasteel met een wijnproeverij. 

Dag 5:
U vaart vandaag naar het plaatsje Nymburk en blijft hier de gehele dag. Het plaatsje staat op de erfgoedlijst van UNESCO. U wandelt hier door het middeleeuwse centrum en bezoekt het zilvermuseum. Met dit edelmetaal is het stadje in de middeleeuwen groot geworden. 

Dag 6:
De Tsjechische Kinksy paarden zijn wereldberoemd. Vandaag staat dan ook in het teken van een bezoek aan de Kinksy stoeterij. Vervolgens bezoekt u een brouwerij, waar u kennis maakt met de Tsjechische biercultuur. 


Verover de Noordkaap met de MS Berlin: 14 dagen volpension, excursies, Nederlandstalig begeleid, …
Promo
Ontdek de pracht van de Baltische steden met als hoogtepunt: Sint-Petersburg. Cruise in goed gezelschap!
Promo
Ervaar de huiveringwekkende schoonheid van de Noorse fjorden op deze Nederlands- talige cruise incl. excursies.
Promo

Dag 7 & 8:
U meert aan in Praag waar u de komende twee dagen verblijft. De stad heeft veel te bieden. Het heeft een prachtig centrum met onder andere de beroemde Karelsbrug en het oude stadhuis. U krijgt de mogelijkheid om volop musea, oude burchten en bekende bezienswaardigheden te ontdekken. 

Dag 9:
U vertrekt vandaag vanuit Praag met een rechtstreekse lijnvlucht naar Brussel.