Op camperreis door Amerika? Lees dan deze tips!

© pixabay.com

Reizen met de camper doorheen Amerika is een droom voor velen. Heb je eindelijk de stap gezet, lees dan onze tips voor de beste voorbereiding op je avontuur.

Met tal van nationale parken en wereldsteden is Amerika een droombestemming om er met de camper op uit te trekken. Wij hebben de beste weetjes en tips voor camperreizen Amerika op een rijtje gezet.

Hou rekening met het financiële plaatje

Met een camper reizen doorheen Amerika zorgt ervoor dat je heel wat geld uitspaart aan accommodatie en restaurantbezoekjes, maar toch zijn er enkele financiële zaken waar je rekening mee moet houden. Zo vraagt iedere verhuurder voor een borg die ze op je creditcard afhouden. Reis je voor een langere tijd, dan zorg je er dus maar beter voor dat je creditcard limiet hoog genoeg is. Bekijk ook aandachtig waarvoor je camper wel en niet verzekerd is om financiële katers te voorkomen.

Hou rekening met de reisperiode

Niemand houdt van rijden in een snikhete auto, dus beeld je eens in dat je ook nog eens moet slapen in de warme ruimte van je camper. Amerika is erg uitgebreid en kent hierdoor verschillende klimaatzones. Reis je naar staten als Utah, Nevada of New Mexico, dan vermijd je beter de zomermaanden. Kies je eerder voor plaatsen als Chicago en New York, dan is het er al snel te koud in de winter. Je kan er ook voor kiezen om een camper met winterisolatie te huren.

© pixabay.com

Wildkamperen in de VS is niet altijd toegestaan

Met de camper er op uit trekken betekent vrijheid. Maar ook aan die vrijheid zijn voorwaarden verbonden. Op heel wat plaatsen mag je wildkamperen, maar de grote uitzondering is de nationale parken. Hier ben je gebonden aan de kampeerplaatsen die gelegen zijn in het park. Deze zijn echter niet erg groot en kunnen erg snel volgeboekt zijn tijdens het hoogseizoen. Boek dus vroeg als je verzekerd wil zijn van een plaats voor je camper.

Hou rekening met de afstanden

Het is een fout die vele reizigers die voor de eerste keer naar de Verenigde Staten reizen, maken: te grote afstanden willen afleggen. Zoals eerder vermeld, de VS is een erg uitgestrekt land en hoewel dat niet altijd even duidelijk is op de kaart, moet je dus soms grote afstanden overbruggen. Hou hier rekening mee bij het uitstippelen van je reisroute.

© pixabay.com

Brandstof en eten

Die lange afstanden zorgen nog voor een ander iets waar je rekening mee moet houden. Gezien je vaak woestijngebieden of andere afgelegen regio’s zal doorheen rijden, moet je rekening houden met je brandstof en proviand. je zou immers niet de eerste reizigers zijn die zonder brandstof of water komt te zitten midden in Death Valley.

Neem een stekkerblok mee

Het zorgt er niet alleen voor dat je meer stopcontacten ter beschikking hebt in je camper, maar op die manier hoef je ook niet voor ieder toestel een internationale stekker te gebruiken.