Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Vliegtickets zijn vaak een grote hap uit je reisbudget. De kunst is dan ook om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat je geld overhoudt voor een leuke shopsessie of restaurantbezoek op je bestemming. Met deze handige tips bespaar je snel tientallen euro’s op jouw volgende vliegtickets.

© pixabay.com

Wees flexibel

Als je goedkoop wil vliegen, dan is het belangrijk om flexibel in de reisdata te zijn. Neem bijvoorbeeld een marge van minimaal drie dagen rond de periode dat je het liefst zou willen vertrekken. Daarnaast is in het weekend vliegen meestal duurder dan doordeweeks. Vliegtuig tickets zijn gemiddeld 9 procent goedkoper in november en 20 procent duurder in augustus. Als je niet aan de zomervakantie gebonden bent, dan is het raadzaam om in een andere periode op vakantie te gaan. Ook is het verstandig om verder te kijken dan één bepaalde luchthaven. Zo zijn vluchten vanaf Eindhoven vaak goedkoper dan Amsterdam.

Koop je ticket op het juiste moment

Door heel vroeg of juist heel laat je vliegticket te boeken, bespaar je meestal. Ook vind je online makkelijk de goedkoopste tickets (en iedereen heeft zo’n beetje het goedkoopste internet, dus de kosten van internet zelf zijn ook het bezwaar niet). Ook kun je tickets het beste op een doordeweekse dag bestellen, blijkt uit cijfers. Daarnaast kun je met lastminute deals ook een goedkoop vliegticket scoren. Vliegmaatschappijen willen natuurlijk het liefst niet met lege stoelen vertrekken. Daarnaast is het ook handig om acties in de gaten te houden. Tijdens de Werelddealweken van KLM kun je vaak flinke korting krijgen op jouw vliegticket. Vergeet je ook niet in te schrijven voor de nieuwsbrief van de luchtvaartmaatschappij.

© pixabay.com

Neem alleen handbagage mee

Er zijn nog waar weinig luchtvaartmaatschappijen waarbij je jouw bagage gratis kunt meenemen. Zo betaal je bij KLM en Ryanair ongeveer € 25- voor ruimbagage voor een Europese vlucht. Door te vliegen met handbagage in plaats van ruimbagage, kun je dus een hoop geld besparen. En tijd, want zo hoef je op de eindbestemming niet meer op jouw koffer te wachten. Wil je toch een grote koffer mee? Deel die dan bij voorkeur met jouw reisgenoot.

Stel een ticketalarm in

Tot slot is het verstandig om je in te schrijven voor een ticketalarm, zodat je gelijk op de hoogte wordt gebracht van de meest actuele aanbiedingen en goedkoopste vliegtickets. Bij veel websites kun je zo’n prijsalert instellen. Op deze manier krijg je automatisch een seintje als tickets naar jouw specifieke bestemming onder een bepaald bedrag te koop zijn. Op deze manier ben je zelf niet uren bezig om goedkope tickets te zoeken. Je ontvangt meestal één e-mail per dag.