Cruise van Amerika naar Canada

Heb je altijd al een cruise willen maken van Amerika naar Canada? Dat lijkt vanuit België haast onbegonnen werk. Toch is dat dankzij Silversea mogelijk. En het fijnste is dat werkelijk alles voor je geregeld wordt. Voor een vaste prijs betaal je direct voor alles wat bij de reis komt kijken. Daarbij vlieg je eerst van Brussel naar New York. Vanaf het vliegtuig word je naar het Novotel New York Times Square gebracht, waar je de nacht doorbrengt. Pas de volgende dag is het tijd om in te schepen op het prachtige cruiseschip Silver Spirit. Dan begint de cruise pas echt!

New York
© Pixabay.com

Verenigde Staten
Vanaf dat moment kan de cruise van Silversea echt beginnen en vaar je op het luxe schip in 10 dagen tijd van New York naar het Canadese Montreal. Uiteraard doe je daarbij tal van havens aan waar je aan land kan om van alles te bekijken. Ook worden er vanuit het schip zelf excursies georganiseerd. In de Verenigde Staten wordt er aangelegd bij de havens van Newport, Portland en Bar Harbor. Vooral in Portland ligt het cruiseschip redelijk lang aan wal. Hier kun je bijvoorbeeld een stadstour boeken maar je kunt er ook voor kiezen om de waanzinnige natuur in de omgeving van deze stad te gaan bekijken. In de stad zelf zijn meerdere mooie parken te vinden waaronder het Forest Park en Washington Park. Sla tijdens je bezoek ook zeker Pittock Mansion niet over. Dit historische gebouw is één van de hoogtepunten van Portland.


Op zoek naar een all inclusive, een ‘boutique’ cruise en een ongeëvenaarde vakantie?
Promo
Cruise met deze kleine, intieme en gastvrije schepen tot in het hart van de wereld.
Promo
Klaar voor een wereldexpeditie of liever dichtbij huis? Bekijk het volledige aanbod.
Promo

Québec City
Na een dag op zee te hebben doorgebracht kom je aan in Canada. De cruise van Silversea in dit land begint direct spectaculair met een geweldige route door de Saguenay River, één van de mooiste stukjes natuur van het land. Na een stop in Saguenay, doet het cruise schip ook nog Québec City aan waar je een hele dag aan wal kunt. Daarbij kun je meegaan met excursies of op eigen houtje deze grote stad verkennen. In Québec City is voor iedereen wel wat te doen, of je nu van natuur, cultuur of gewoon een beetje ontspanning houdt. Er zijn prachtige stranden, eeuwenoude kastelen, en hele stukken ongerepte natuur. De historische en koloniale binnenstad is erg indrukwekkend om doorheen te lopen. In de stad zijn verder tal van gebouwen te vinden die even oud als imposant zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Hotel du Parlement en Chateneau Frotenac.

Quebec
© Pixabay.com

Troi-Rivieres
Voordat je tenslotte in Montreal van boord gaat, wordt er eerst nog een stop gemaakt in Trois Rivieres. Ook hier ligt het schip de hele dag en dat is maar goed ook. Er is namelijk meer dan genoeg te zien in deze stad. In de oude stadskern zijn bijvoorbeeld meerdere bijzondere gebouwen te vinden die in de achttiende eeuw werden gebouwd. Ook de Notre-Dame-du-Cap mag je zeker niet overslaan. Dit is de grootste aan Maria gewijde kerk in Canada. Jaarlijks trekken hier duizenden pelgrims heen. Ook de omringende tuinen zijn de moeite meer dan waard om eens doorheen te wandelen. De volgende dag komt de cruise aan in Montreal en vanaf daar vlieg je weer terug naar Brussel.


Op zoek naar een all inclusive, een ‘boutique’ cruise en een ongeëvenaarde vakantie?
Promo
Cruise met deze kleine, intieme en gastvrije schepen tot in het hart van de wereld.
Promo
Klaar voor een wereldexpeditie of liever dichtbij huis? Bekijk het volledige aanbod.
Promo